image

Britse overheid roept bedrijven op om datalekken en cyberaanvallen te melden

woensdag 11 september 2024, 11:50 door Redactie, 0 reacties

De Britse overheid heeft bedrijven en organisaties opgeroepen om datalekken en cyberaanvallen te melden. Volgens het Britse National Crime Agency (NCA) denken veel organisaties ten onrechte als ze een aanval verzwijgen ze het risico op aansprakelijkheid of mogelijke sancties ontlopen. De politiedienst stelt dat organisaties een wettelijke verplichting hebben om incidenten vanaf een bepaalde grootte te rapporteren.

"Cybercrime kent geen grenzen en één incident kan duizenden slachtoffers maken. Als aanvallen worden verzwegen zijn het de criminelen die profiteren. Het melden beschermt niet alleen je eigen organisatie, maar helpt ook andere slachtoffers", aldus het NCA. Om organisaties die slachtoffer van cybercrime worden beter te helpen, onder andere met het melden en beveiligingsadviezen, hebben het NCA en de Britse privacytoezichthouder ICO een 'memorandum of understanding' ondertekend.

"Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat organisaties in het land zich beter kunnen beschermen tegen criminelen die gegevens stelen en het gijzelen voor losgeld", zo laat de ICO weten. De nauwere samenwerking met het NCA moet ervoor zorgen dat getroffen organisaties beter naar de relevante organen worden doorverwezen, zoals het Britse National Cyber Security Centre (NCSC), en datalekken en cyberaanvallen zo vroeg mogelijk melden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.