image

Den Haag organiseert voor zesde keer hackwedstrijd Hâck The Hague

donderdag 12 september 2024, 11:58 door Redactie, 2 reacties

De gemeente Den Haag organiseert eind deze maand voor de zesde keer de hackwedstrijd Hâck The Hague, waarbij de beveiliging van operationele technologie (OT) centraal staat. Tijdens het evenement zullen professionele hackers en studenten live in het stadhuis proberen fysieke hulpmiddelen zoals stoplichten, beweegbare bruggen of laadpalen te compromitteren.

"Wij hebben heel veel operationele technologie in Nederland. Denk maar aan beweegbare bruggen, tunnels, verkeersregelinstallaties en camera’s. Het is enorm belangrijk dat we deze hulpmiddelen beschermen", aldus de gemeente. "Een OT-hack kan veel sneller leiden tot verstoringen van de samenleving. Daarom maakt Den Haag er met deze speciale editie van Hâck The Hague een prioriteit van om fysieke IT te testen. Wanneer er een kwetsbaarheid gevonden wordt kunnen we daarmee gelijk wereldwijd omgevingen veilig maken als die van dezelfde OT-gebruik maken."

Deelnemers aan de wedstrijd moeten vooraf akkoord gaan met de spelregels en zich houden aan het Responsible Disclosure-beleid. Tijdens de hackwedstrijd van vorig jaar werden de digitale systemen van de gemeente Den Haag door 116 hackers getest, wat 65 unieke bugmeldingen opleverde. Dit jaar heeft de gemeente zelf een selecte groep van in totaal dertig studenten en hackers uitgenodigd om mee te doen. Hâck The Hague vindt plaats op maandag 30 september.

Reacties (2)
Gisteren, 12:03 door Anoniem
Cool!
Gisteren, 13:18 door Anoniem
Onderdeel van het CVD beleid van de gemeente is het volgende: "De gemeente probeert alle problemen zo snel mogelijk op te lossen en alle betrokkenen daarover te informeren.". Ik hoop dat niet alleen de deelnemers, maar ook de gemeente zich gaan houden aan deze regel en ook burgers gaan informeren waar het gaat om hun veiligheid, of die van hun persoonsgegevens. Van voorgaande edities is er nog weinig gecommuniceerd door de gemeente over concrete bevindingen.

Het CVD beleid is hier te vinden: https://www.denhaag.nl/nl/projecten-en-themas/kwetsbaarheid-melden-cvd/
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.