image

Antivirusbedrijf Doctor Web brengt weer updates uit na aanval op systemen

woensdag 18 september 2024, 16:27 door Redactie, 0 reacties

Antivirusbedrijf Doctor Web brengt weer updates uit voor klanten nadat het hier eerder wegens een aanval op de eigen infrastructuur mee was gestopt. Details over het incident zijn nog altijd niet gegeven. Zo zijn de aard en omvang onbekend. De virusbestrijder spreekt van een 'gevaarlijke situatie' met betrekking tot de aanval op de eigen infrastructuur, die afgelopen zaterdag 14 september begon.

Op 16 september ontdekte Doctor Web 'ongeautoriseerde inmenging' binnen de eigen it-infrastructuur. Daarop werd besloten om alle servers van het netwerk los te koppelen. Uiteindelijk wist Doctor Web naar eigen zeggen de dreiging te isoleren. Vanwege de beslissing om de servers offline te halen konden er geen updates voor de antivirussoftware worden uitgerold. Inmiddels brengt het antivirusbedrijf weer updates uit en stelt dat geen klanten door het incident zijn getroffen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.