image

LinkedIn gaat AI vooralsnog niet met data Europese gebruikers trainen

maandag 23 september 2024, 10:55 door Redactie, 3 reacties

LinkedIn gaat gegevens van Europese gebruikers vooralsnog niet gebruiken voor het trainen van het eigen AI-model. Dat heeft de zakelijke netwerksite laten weten. Vorige week werd bekend dat LinkedIn gegevens van gebruikers gebruikt voor AI-training, zonder dat dit in de gebruikersovereenkomst stond. Een dag nadat 404 Media hierover berichtte kwam LinkedIn met een verklaring dat het de overeenkomst en privacybeleid had aangepast.

Daarin staat nu dat LinkedIn het eigen AI-model met gegevens van gebruikers traint. Gebruikers hebben wel de mogelijkheid om zich hier via een opt-out voor af te melden. Vooralsnog zal data van Europese gebruikers niet voor de AI-training worden gebruikt. De Britse privacytoezichthouder ICO is blij dat LinkedIn naar de geuite zorgen heeft geluisterd over de manier waarop de netwerksite generatieve AI wil trainen met data van Britse gebruikers.

"We verwelkomen de bevestiging van LinkedIn dat het dergelijke modeltraining heeft opgeschort in afwachting van verdere onderhandelingen met de ICO", aldus de Britse privacytoezichthouder. "Om het meeste uit generatieve AI te halen en kansen die het biedt, is het cruciaal dat het publiek er vanaf het begin op kan vertrouwen dat hun privacyrechten worden gerespecteerd." De ICO laat afsluitend weten dat het grote ontwikkelaars van generatieve AI in de gaten zal blijven houden, waaronder Microsoft en LinkedIn.

Reacties (3)
23-09-2024, 12:14 door Anoniem
Ik krijg steeds meer jeuk van gebruikersovereenkomsten. Knutselkinderen die hun eigen en vooral eenzijdige even grondwet maken. Iedereen die je niet pruimt kun je (proberen) van je site te knikkeren. Dat is je goed recht omdat je de huur betaalt. Maar voorwaarden stellen aan gedrag of heel de meuk in een AI te gooien of niet, het jeukt steeds meer. Wat kleuters die wat zitten te spelen met data. Na een PHP cursus.

Gebruikersovereenkomsten zijn eenzijdige contracten.

Daar heb je niks mee te maken. Wat publiek is, is publiek. Of vraag er anders geld voor, dan kun je ook over overeenkomsten spreken. Dat is echt doorgeslagen. Als je F1 rijdt (wat ik zelf heel saai vind) dan krijg je zomaar een taakstraf omdat je een keertje fuck of kut hebt gezegd. Maar niet namens de wet. Illustratief voor hoe doorgeslagen het allemaal is. Gebruikersovereenkomsten. Die ondermijnen de vrijheid waar grondrechten en wetten op gemaakt zijn. Dat is gevaarlijker dan een keertje fuck of kut zeggen. Of eenzijdig bepalen of data wel of niet de AI wasmachine in gaat.
23-09-2024, 12:42 door Anoniem
Ze zeggen het één en doen het ander... Vroeg of laat als de storm geluwd is en als we het niet merken veranderen ze heimelijk hun gedachten en uw privacy policy. Geld is te krachtig en corrumpeert.
Trap er niet in.
23-09-2024, 14:31 door Anoniem
Maar je ziet hoe ver het al gaat. Als je een jarenlang te gebruiken extensie als uMatrix,
nu voortgezet a]onder de naam, nuTensor, niet meer in een chromium(-achtige) browser kunt installeren,
omdat ie onveilig zou zijn voor het Alphabet verdienmodel. Extern gedownload dus, want ik ben eigenwijs.

Als je dan al niet aanvoelt, dat je op Internet al niets meer bezit, maar je desondanks gelukkig moet zijn.
Want je mag je browser slechts maar even vasthouden (onder door anderen bepaalde voorwaarden).

Dus dan weet je al welke kant de hele wereld aan het opdraaien is. Blij ermee????

luntrus
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.