image

Britse scholen vallen wegens ransomware-aanval terug op pen en papier

maandag 23 september 2024, 14:23 door Redactie, 2 reacties

Verschillende Britse scholen maken wegens een ransomware-aanval noodgedwongen gebruik van pen en papier. De Fylde Coast Academy Trust, dat tien scholen telt, werd vorige week getroffen door ransomware. Daardoor heeft de onderwijsinstelling beperkte toegang tot computers, laptops en printers. De scholen zijn voor veel routinetaken teruggevallen op pen en papier en het lesgeven vanuit tekstboeken, meldt The Gazette.

De BBC laat weten dat de tien locaties zijn teruggevallen op 'niet it-gebaseerde processen'. Naast systemen zijn ook de telefoonlijnen getroffen. De onderwijsinstelling heeft ouders opgeroepen om de scholen alleen als dat noodzakelijk is te benaderen. Het volledige herstel van de aanval zal naar verwachting weken in beslag nemen. Hoe de ransomware-aanval mogelijk was is niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
23-09-2024, 18:45 door Anoniem
Niks meer aan doen, zou ik zeggen.
Werkte vroeger ook prima...;-)
23-09-2024, 19:25 door Anoniem
Dan kunnen die handjes ook eens wat doen, luiwamessen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.