image

Microsoft Defender waarschuwt gebruikers voor openbare wifi

dinsdag 1 oktober 2024, 09:29 door Redactie, 2 reacties

Microsofts gratis virusscanner Defender waarschuwt gebruikers voortaan ook voor onveilige en 'verdachte' openbare wifi. Volgens het techbedrijf zijn dergelijke netwerken niet altijd veilig en kan persoonlijke data van gebruikers gevaar lopen. De waarschuwing wordt alleen getoond voor gebruikers met een Microsoft 365 family of persoonlijk abonnement. Daarnaast moeten gebruikers zijn ingelogd met hun Microsoft-account.

De virusscanner zal automatisch detecteren en waarschuwen voor 'unsecure' en 'unsafe' wifi-verbindingen. In dit laatste geval gaat het om 'verdachte wifi', waarbij Microsoft gebruikmaakt van heuristiek. In de waarschuwing zal de optie worden geboden om een vpn-verbinding in te schakelen. De wifi-detectie is op dit moment beschikbaar voor Android, iOS en Windows. MacOS-support volgt. Gebruikers kunnen de waarschuwing van de virusscanner negeren en gewoon verbinding met de wifi-netwerken maken.

Reacties (2)
Vandaag, 09:44 door Anoniem
Dit is geen beveiligingsmaatregel, maar een verkapte advertentie voor de Defender VPN dienst.
Vandaag, 13:32 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is geen beveiligingsmaatregel, maar een verkapte advertentie voor de Defender VPN dienst.

Mee eens!

Beter en mooier zou zijn als er een melding komt van een onbetrouwbaar bedraad netwerk. Dan ben je pas uniek in je functionaliteit :)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.