image

Thunderbird start eerste publieke bètatest van Androidversie

dinsdag 1 oktober 2024, 11:00 door Redactie, 1 reacties

Thunderbird is de eerste publieke bètatest van de Androidversie gestart en de makers van de e-mailclient zoeken testers. Daarbij maakt het niet uit of mensen wel of geen ervaring hebben met het testen van bètaversies, zegt Monica Ayhens-Madon van het Thunderbird-ontwikkelteam.

Thunderbird is al jaren beschikbaar voor desktops, maar een mobiele versie ontbrak, ook al was dit iets waar gebruikers al lang om vragen. In plaats van een geheel nieuwe app te ontwikkelen besloot het Thunderbird-team e-mailclient K-9 Mail als basis te gebruiken en die tot Thunderbird voor Android door te ontwikkelen. De eerste publieke bèta van de Androidversie is nu beschikbaar.

In de derde week van oktober verschijnt de eerste release candidate en in de vierde week van oktober moet de release versie verschijnen. De bètaversie is te downloaden via de Google Play Store. De laatste pre-release versie is te vinden op de Github Releases pagina. Het ontwikkelteam is nog bezig met de APK-bestanden die via appstore F-Droid zullen worden aangeboden.

Reacties (1)
Vandaag, 12:43 door Anoniem
F-Droid is fijn voor mensen die uitsluitend software met vrije licentie installeren (waaronder mijzelf) en al helemaal wanneer Google de ontwikkelaars van apps de optie gaan geven dat hun apps alleen in de PlayStore gedownload kunnen worden wat een app-monopolie veroorzaakt zoals bij Apple al het geval is, dat veroorzaakt een opsplitsing van ontwikkelaars en is dit een goede alternatieve en veilige plek voor apps, en al helemaal nu F-Droid reproducible builds ondersteunt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.