image

Amerikaans schooldistrict ging dagen dicht wegens ransomware-aanval

maandag 7 oktober 2024, 11:50 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans schooldistrict met 35 locaties en achttienduizend leerlingen sloot vorige maand meerdere dagen de schooldeuren wegens een ransomware-aanval, zo heeft Highline Public Schools zelf bekendgemaakt. Vanwege de aanval moeten alle leerlingen en medewerkers volgende week een nieuw wachtwoord van minimaal twaalf karakters instellen. Daarnaast zullen alle door de school verstrekte Windowssystemen opnieuw worden geimaged.

De ransomware-aanval vond plaats op zaterdag 7 september en zorgde ervoor dat alle scholen van het district de daarop volgende maandag, dinsdag en woensdag gesloten bleven. Een deel van de systemen is nog altijd niet online en operationeel. In de week van 14 oktober zullen leerlingen en medewerkers hun wachtwoorden moeten wijzigen. Ook zullen applicaties zoals Google Drive en andere tooling waarmee het schooldistrict werkt weer beschikbaar komen.

Hoe de aanval kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Ook wordt nog onderzocht welke persoonlijke informatie de aanvallers hebben buitgemaakt. Uit voorzorg heeft het schooldistrict besloten om al het personeel een jaar lang gratis kredietmonitoring te bieden. Het onderzoek naar de aanval is nog gaande.

Reacties (1)
Vandaag, 12:54 door Anoniem
Daarnaast zullen alle door de school verstrekte Windowssystemen opnieuw worden geimaged.
AD gehackt, gelukkig het standaard verhaal. Hoezo zat de ransomware ook in de "golden" image dan?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.