image

ICO deelt boetes uit voor marketingtelefoontjes naar demente personen

vrijdag 11 oktober 2024, 14:05 door Redactie, 2 reacties

De Britse privacytoezichthouder ICO heeft twee bedrijven die opzettelijk demente personen met marketingtelefoontjes bestookten boetes opgelegd. Het gaat in totaal om een bedrag van omgerekend 143.000 euro. De personen in kwestie hadden zich expliciet afgemeld voor marketingcommunicatie. "Er is duidelijk bewijs dat in beide gevallen oudere mensen en die ziektes zoals dementie hebben het doelwit waren", aldus de toezichthouder.

Sommige mensen met dementie werden herhaaldelijk gebeld en onder druk gezet om garantie voor witgoed af te nemen of cv-onderhoudscontracten. Volgens de ICO hebben beide bedrijven voor veel stress gezorgd bij de mensen die ze belden en al meer risico op misbruik lopen. De toezichthouder spreekt ook over 'roofzuchtige marketingpraktijken' en uitbuiting. Eén van de bedrijven heeft aangegeven tegen de boete in beroep te gaan.

Reacties (2)
Gisteren, 14:55 door Anoniem
Dat is gewoon diefstal; arresteren die hap!
Gisteren, 16:56 door Briolet
Blijkbaar krijg je kwantumkorting. Degene met de meeste telefoontjes betaalt 0.22 cent per fout telefoontje en de andere 0.88 cent.

In de bron staat dat dit nog het topje van de ijsberg is. Waarschijnlijk waren dit de twee ergste/grootste bedrijven, maat de totale boetes aan dit soort bedrijven over deze periode was zelfs 1,8 miljoen euro groot.

En terecht dat ze dit aanpakken. En de managers die de callcentra aansturen mogen wat mij betreft idd ook persoonlijk aangepakt worden via de strafrechtelijke weg.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.