image

Plastisch chirurgische kliniek beboet voor foto's patiënt op Facebook

vrijdag 18 oktober 2024, 09:17 door Redactie, 1 reacties

De Spaanse privacytoezichthouder AEPD heeft een plastisch chirurgische kliniek beboet omdat het foto's van een patiënt op Facebook en Instagram plaatste om zo de kliniek te promoten. De patiënt werd in kliniek geopereerd en had toestemming gegeven voor het nemen van haar foto's en het opnemen van de operatie. De kliniek besloot de foto's vervolgens op social media te plaatsen, om zo het verschil te laten zien van voor en na de operatie.

De patiënt stapte vervolgens naar de AEPD en diende een klacht in. Volgens de kliniek had de patiënt toestemming gegeven voor het verwerken van de foto's. De toezichthouder stelde dat dit inderdaad het geval was, maar dat er geen toestemming was gegeven voor het delen van de foto's op Facebook en Instagram. De kliniek had dan ook geen grondslag voor het delen van de foto's. Daarbij ging het ook nog eens om gezondheidsgerelateerde gegevens. De AEPD besloot daarop de kliniek een boete van 10.000 euro op te leggen (pdf).

Reacties (1)
Vandaag, 11:59 door Anoniem
Dit is dus een voorbeeld van een ongerechtvaardigd commercieel belang!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.