image

Synology camera's en BeeStation NAS via kritieke lekken over te nemen

vrijdag 18 oktober 2024, 15:55 door Redactie, 0 reacties

Beveiligingscamera's en BeeStation NAS-apparaten van fabrikant Synology zijn via kritieke kwetsbaarheden op afstand over te nemen. Er zijn firmware-updates uitgebracht om de problemen te verhelpen. Via de beveiligingslekken in de Synology-camera's kan een remote aanvaller willekeurige code uitvoeren, beveiligingsmaatregelen omzeilen en denial of service-aanvallen uitvoeren. Gebruikers van Synology Camera BC500, TC500 en CC400W worden aangeraden te updaten naar firmware-versie 1.1.3-0442 of nieuwer.

Daarnaast is er ook een beveiligingsupdate voor de Synology BeeStation Manager (BSM) uitgekomen. De Synology BeeStation is een eenvoudig NAS-apparaat. Een kritieke kwetsbaarheid laat een aanvaller op afstand willekeurige code uitvoeren. Gebruikers wordt aangeraden te updaten naar versie 1.1-65373 of nieuwer. De kwetsbaarheden hebben geen CVE-nummers gekregen. Verdere details zijn niet gegeven.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.