image

VS wil verbod op verkoop gevoelige persoonsdata aan China invoeren

woensdag 23 oktober 2024, 15:36 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse overheid wil een verbod op de verkoop en overdracht van gevoelige persoonsgegevens en overheidsgerelateerde data aan China. Eerder dit jaar kwam de Amerikaanse president Biden met een 'executive order' waarin hij de grootschalige verkoop en overdracht van gevoelige persoonsgegevens van Amerikanen aan China, Rusland, Iran, Noord-Korea, Cuba en Venezuela verbiedt. In de praktijk zal het vooral gaan om China.

Onder gevoelige persoonsgegevens worden onder andere dna-gegevens, biometrische data, persoonlijke gezondheidsgegevens, geolocatiegegevens, financiële data en bepaalde 'persoonlijke identifiers' verstaan. Het Amerikaanse ministerie van Justitie werkt nu aan regelgeving waardoor er beperkingen op bepaalde dataoverdrachten gaan gelden. Volgens de Amerikaanse autoriteiten kunnen kwaadwillende landen op allerlei manieren misbruik van persoonsgegevens maken, bijvoorbeeld voor cyberaanvallen, afpersing of beïnvloeding.

Door de verkoop en overdracht van grote hoeveelheden gevoelige persoonsdata te verbieden moeten risico's voor de nationale veiligheid worden weggenomen, aldus de autoriteiten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft nu een conceptvoorstel gepresenteerd waar het publiek dertig dagen op kan reageren. Zo willen de autoriteiten een verbod op de overdracht van dna-gegevens van meer dan honderd Amerikanen of de persoonlijke of gezondheidsinformatie van tienduizend mensen. Ook het versturen van locatiegegevens van meer dan duizend Amerikaanse apparaten is straks niet meer toegestaan.

Image

Reacties (7)
23-10-2024, 15:57 door Anoniem
Alleen China? Niet het verbod van verkoop van persooonlijke data in het algemeen?
Wat heeft de burger daar dan aan?
Weg is weg, en anders koopt China het gewoon achteraf van big tech zoals Meta of ergens anders, als iemand geld wil ontvangen staat China klaar met haar zak geld om de data te kopen.
Dit is nutteloos.
Gewoon een totaalverbod of niets.
23-10-2024, 16:03 door Anoniem
Is de verkoop van gevoelige persoonsdata aan andere landen dan toegestaan?
23-10-2024, 17:05 door Anoniem
Het meest urgent is een verbod op verkoop van data aan actoren in de VS zelf.
Hoe noem je dat? Misschien een soort "inkoopverbod".
23-10-2024, 20:52 door Anoniem
Borg dus zelf je PII met een rephraser.
Wat niet te profileren valt, bijt je minder achteraf.

Hou in het achterhoofd dat al je data onder de loep
worden genomen en later versjacherd.

Ook wil men weten waar de oppositie zit.
Feitelijk zijn het net angsthazen.
23-10-2024, 22:57 door Anoniem
Al die gegevens die de amerikanen noemen halen ze zelf wel op.

Ik zou graag als vrijbeschikker over mijn prive gegevens zelf willen bedenken aan welke hoogste bieder ik ze zou willen verkopen. Als ik dat al zou willen. Ik wil er wel een rijsttafel bij. En een paar loempias. Warm! Nummer 41 en nummer 23 van de menukaart. En sate met pindasaus.

Het zit allemaal tot van achter te wroeten en dan jijbakken tegen de rest. Amerikanen vertrouwen ons niet. Ik hullie ook niet maar wel leuk voor op TV.
24-10-2024, 14:02 door Anoniem
Als ze nou eens met een verbod op het verzamelen van dit soort data zouden komen.....
Gisteren, 11:03 door Anoniem
Door Anoniem: Het meest urgent is een verbod op verkoop van data aan actoren in de VS zelf.

Hoe noem je dat? Een jij-bak (https://nl.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque).
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.