Door Anoniem: Maar je hoeft het niet te doen, de consequentie is dat je bankrekening wordt opgezegd zoals al aangegeven door anderen.
Bully praat, banken maken misbruik van hun macht. En jij sluit je daarbij aan.
Onjuist. Het is de wet. Banken houden zich zeker op dit punt volledig aan de wet (WWFT). Jij hoeft dat niet?
In de wet staat volgens mij niet dat alleen online geïdentificeerd mag worden en dat analoog/ fysiek identificeren verboden is.
Banken doen alsof ze alleen online mogen identificeren en dat er dus met hun app en voorwaarden gewerkt moet worden omdat ze geen zin hebben om klanten fysiek te identificeren (live persoon met ID-bewijs).
(..)- 4: Evenmin is het niet bij wet verplicht om fysieke identificatie te doen.
Een bank heeft geen zin om een pand te huren, en daarin personeel neer te zetten, voor feitelijk de zoveelste vorm van bijzondere opsporing op kosten van een commercieel bedrijf.
Ikzelf zou mijn pijlen niet op een bank richten, maar eens een blik werpen naar de wortel.
De wortel is hier de WWFT - een dubieuze wet.
Jij suggereert echter ook, dat de banken zònder de WWFT niét zouden zijn overgegaan op online identificatie en dat bestrijd ik. Online identificatie is altijd goedkoper voor banken en wordt om die reden toegepast.
Het opheffen van fysieke klanttoegankelijke locaties van banken wordt door de banken los van elke wetgeving doorgevoerd. De neiging om de gehele dienstverlening te digitaliseren is bij hen ingebakken (ook omdat je met digitale methoden veel gemakkelijker onzichtbaar kunt heersen dan met fysieke middelen).
Online identificatie schept echter ook veiligheidsrisico's voor de klant, welke risico's geheel voor rekening van de klant komen.
(..) Zolang de bank internetbankieren met een desktop aanbiedt dan moet ze ook een (fatsoenlijke) manier aanbieden om zonder app te identificeren.
Bankieren met app doe ik slechts bij neo-banks.
Al mijn echte bankrekeningen doe ik enkel via Desktop.
En identificeren is mij nog altijd zonder app gelukt / ik ben nog nooit afgesloten.
Vergt wel een webcam op je computer - maar mijn nieuwerwetse laptop heeft dat gewoon standaard.
Ik vind dat geen fatsoenlijke = veilige manier van identificeren en klanten onnodig blootstellen aan risico's.
Die risico's zijn voor jou als klant, niét voor de bank.
Een individuele (particuliere) klant heeft niet de middelen om zichzelf te beschermen tegen datalekken en identiteitsfraude tengevolge van deze identificatie op afstand.
Beslist één van de toezichtstaken van DNB.
Beslist?
Ook DNB moet zich aan wetgeving houden.
Doen ze, maar interpreteren die wet strikter dan noodzakelijk, èn sluiten sommige risico's bij voorbaat uit.
Inderdaad. Met als gevolg dat klanten zich steeds vaker op onveilige manieren moeten identificeren. De risico's worden dus van de bank naar de klant verplaatst.
Dit is een principieel slechte ontwikkelingsrichting omdat het de zwakste parij, particuliere klanten, onevenredig met de risico's opzadelt.
Maar ga niet als een hypochonder zwijmen dat jij de meest kwetsbare bent.
Ik
ben als particuliere klant de meest kwetsbare partij in het contract; die conclusie kun je trekken o.g.v. objectieve feiten.
Een bank heeft, net zoals een kapitaalkrachtige onderneming, oneindig veel meer mogelijkheden, allemaal opvoerbaar als voor de belasting aftrekbare kosten, om zichzelf effectief te beveiligen.
Een doorsnee particuliere klant kan zichzelf vrijwel niet beveiligen, alleen al doordat hij is aangewezen op een authentieke bankapp en géén neppe en op een smartphone, die hij (hoe?) vrij moet zien te houden van malware.
Elke ICT-afdeling van een bedrijf heeft een niet in te halen voorsprong op een particuliere bankklant.
Ik hoorde jou voornamelijk zwijgen toen anderen je voorgingen.
Ik heb geen idee wat je hiermee bedoelt. Mij voorgingen in wat?
Ondertussen bestaan er banken die tegenspraak leveren aan DNB.
En voordat ik het vergeet: zowel de bank als DNB bestaan uit mensen, doorgaans best wel met fatsoen.
Dit argument slaat als een tang op een varken.
Dit zijn mensen die in een machtspositie zitten, die ik als particuliere bankklant niét heb.
Je moet naar (machts)posities kijken, niet naar de mensen die daarin werken.
Mensen met veel macht kunnen heel aardig en aangenaam in de omgang zijn dankzij hun afgeschermde leven terwijl er heel wat mensen aan de onderkant van de samenleving bikkelen die onder een dermate grote belasting staan dat ze als persoon er onaangenaam in de omgang van worden.
Hooguit bureaucratisch.
Daar noem je wat: bureaucratie is een van de grootste impulsen van inhumaniteit.
Mensen, personeel van banken bijvoorbeeld, beroepen zich op bureaucratie om deze inhumaniteit te verdedigen èn te praktiseren; callcenters bijvoorbeeld, maar ook de directeur van de bank.
Liefst bij mensen die het een kolosale schending van mensenrechten vinden dat men af en toe een werkelijk geldig ID wenst te zien, en niet een kopie met wijzigingen zoals watermerken en zwarte lak / of beter gezegd: zonder de echtheidskenmerken.
De "echtheidskenmerken" van een kopie....laten we het daar over gaan hebben...
Gewoon, om zoveel mogelijk tickets te sluiten, om daarna iets zinnigs te kunnen gaan doen. Boeven vangen, zonder dat het de burger belastinggeld kost bijvoorbeeld.
Banken vangen geen grote boeven door hun hele klantenbestand om de haverklap te heridentificeren om de eenvoudige reden dat banken zelf de grote boeven zijn. Ook het monitoren van alle betalingstransacties op verdachte mutaties gaat geen grote boeven vangen, om dezelfde reden.
Banken vormen een misdaadkartel wat geleid wordt door de ECB en andere centrale banken - de maffia par excellence. Ze zijn machtiger dan elke staat.
Daarom schiet het ook niet op met de misdaadbestrijding.
De boeven zitten bovenin de samenleving, dat is het probleem.
En iedereen lager wordt onder druk gezet om de hoge boeven te dienen en medeplichtig aan de misdaad te worden. Zo niet dan moet je op een houtje bijten en word je maatschappelijk gemarginaliseerd. Dus vrijwel iedereen gaat òm.