image

Privacytoezichthouders richten zich komende jaren op betere naleving AVG

maandag 22 april 2024, 15:21 door Redactie, 3 reacties

De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de EDPB, hebben hun prioriteiten voor de komende vier jaar bekendgemaakt en zullen zich onder andere richten op het beter naleven van de AVG door organisaties en het beschermen van persoonsgegevens van Europese burgers die buiten de EU worden opgeslagen. De European Data Protection Board (EDPB) bestaat uit alle privacytoezichthouders uit de Europese Unie, waaronder ook de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Voor de komende vier jaar heeft de EDPB vier prioriteiten gesteld. De eerste prioriteit betreft een betere naleving van de AVG en dat de privacywet in elke lidstaat op dezelfde manier wordt geïnterpreteerd. Als tweede punt willen de privacytoezichthouders de samenwerking onderling versterken. Dit moet bijdragen aan een goede handhaving van de AVG, aldus de AP. De derde prioriteit is dat de EDPB voor verduidelijking wil zorgen over de verhouding tussen de AVG en nieuwe wetgeving die aan de AVG raakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Digital Services Act en de Digital Markets Act.

Als laatste willen de privacytoezichthouders bijdragen aan een 'wereldwijde dialoog' over databescherming. "Privacy stopt niet bij de grens van de EU. De EDPB zal daarom de samenwerking blijven zoeken met overheden en toezichthouders buiten de EU, om de bescherming van persoonsgegevens van EU-burgers ook buiten de EU zeker te stellen", zo laat de Autoriteit Persoonsgegevens weten.

Reacties (3)
22-04-2024, 17:44 door Anoniem
Voor mij is de kern van de AVG niet de letter van de wet. Het gaat over wat je wel en niet kunt maken. En waar je geweten zit in dat opzicht. Zoals je gewoon weet dat je iemand zijn spulletjes niet hoort te stelen. En als je ze in huis zou hebben, je ze zorgvuldig bewaart en zo snel mogelijk teruggeeft. Omdat ze niet van jou zijn. Dat je je er niet lekker bij zou voelen als je wat anders zou denken. Je kunt misschien eens wat flikken, maar je hoort te weten dat zoiets eigenlijk niet kan. En je af te vragen of je nog wel trots op jezelf zou kunnen zijn.

Dan hoef je ook heel die AVG niet uit je hoofd te kennen.

Dan komt het vanzelf.
23-04-2024, 02:56 door Anoniem
Door Anoniem: Voor mij is de kern van de AVG niet de letter van de wet. Het gaat over wat je wel en niet kunt maken. En waar je geweten zit in dat opzicht. Zoals je gewoon weet dat je iemand zijn spulletjes niet hoort te stelen. En als je ze in huis zou hebben, je ze zorgvuldig bewaart en zo snel mogelijk teruggeeft. Omdat ze niet van jou zijn. Dat je je er niet lekker bij zou voelen als je wat anders zou denken. Je kunt misschien eens wat flikken, maar je hoort te weten dat zoiets eigenlijk niet kan. En je af te vragen of je nog wel trots op jezelf zou kunnen zijn.

Dan hoef je ook heel die AVG niet uit je hoofd te kennen.

Dan komt het vanzelf.

Daar denken marketeers en adverteerders alleen precies anders over. Welke persoonsgegevens ze hebben en hoe ze daar het meeste rendement (conversie) voor het bedrijf en zichzelf uit kunnen halen telt alleen.
24-04-2024, 12:34 door Anoniem
Wat gaan de privacytoezichthouders dan doen als een gemeente zegt niet bevoegd te zijn om te handhaven op deurbelcamera's?
https://www.security.nl/posting/838864/Gemeente+Tilburg%3A+geen+bevoegdheid+om+op+deurbelcamera%27s+te+handhaven

Niets?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.