image

Politie arresteert iPhone-dief dankzij vind-app

maandag 13 mei 2013, 16:11 door Redactie, 3 reacties

De politie van Zoetermeer heeft een 20-jarige man gearresteerd wegens het bezit van twee gestolen iPhones. Tijdens een feestje dat afgelopen weekend plaatsvond ontdekten een 17-jarig meisje en een 17-jarige jongen uit Zoetermeer dat hun iPhones gestolen waren. "Direct startte de jongen een computer op en zag via de app FindmyiPhone dat de telefoon in de buurt was", aldus de politie.

Gewaarschuwde agenten kwamen poolshoogte nemen en controleerden drie jongens die in de buurt van de aangegeven locaties stonden. Uit de zak van een 20-jarige Zoetermeerder kwamen de telefoons tevoorschijn. De man zal zich voor de supersnelrechter moeten verantwoorden. De iPhones gaan terug naar hun rechtmatige eigenaren.

Vorige week wiste de politie ook al een iPhone-dief via een tracking-app te arresteren. Dit keer ging het om een 47-jarige Hilversummer die de smartphone uit een woning had gestolen.

Reacties (3)
14-05-2013, 08:41 door AcidBurn
De zoveelste keer dat dit gebeurd, is dit nou echt nieuws?
14-05-2013, 09:32 door Anoniem
De enige reden waarom het nieuws is, is omdat de politie nu eindelijk WEL eens wat doet bij dit soort gevallen...
14-05-2013, 10:04 door Whacko
Door AcidBurn: De zoveelste keer dat dit gebeurd, is dit nou echt nieuws?
Misschien niet op deze site, maar het helpt wel om awareness te creeeren over de mogelijkheden. ik denk dat 99% van de iPhone gebruikers "Find my iphone" niet eens heeft ingeschakeld, laat staan ervanaf weet. Terwijl het een gratis dienst is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.