image

Problemen met .nl domeinen

donderdag 27 april 2000, 09:54 door Redactie, 0 reacties

Emerce schrijft over de ongewenste domeinverhuizing van pulse.nl naar Introweb. Pulse neemt nu juridische stappen tegen zowel Introweb als de Stichting Domeinregistratie.

Het is al langer bekend dat de Stichting Domeinregistratie niet altijd even goed oplet als er domeinen verhuisd worden naar andere providers (de verantwoordelijkheid voor een verhuizing van een verhuizing ligt overigens bij de deelnemer, maar de stichting controleert of de verhuizing inderdaad legitiem is). In dit licht bezien is het dan ook erg vreemd dat men bij de stichting vanaf volgende week maandag -wanneer het nieuwe domeinregistratiesysteem in gebruik genomen wordt- het verhuizen van domeinen compleet zal automatiseren. Momenteel is het nog zo dat er iemand bij de stichting zou kunnen kijken of de verhuizing wel gegrond is.

Meer domein nieuws:

Bill Manning ontdekte in zijn nameserver onderzoek dat nog erg veel servers op het internet een te oude (lekke) versie van BIND draaien. CERT raadt uiteraard aan een recente versie te draaien. Security.nl voegt hier altijd nog als tip aan toe om BIND onder een eigen user te draaien en bij voorkeur chrooted.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.