image

Microsoft koopt security bedrijf FrontBridge

donderdag 21 juli 2005, 09:39 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft haar security portfolio uitgebreid door security bedrijf FrontBridge Technologies over te nemen. Tevens sloot het een investerings en licentieovereenkomst met Finjan Software. De overname van FrontBridge zorgt ervoor dat Microsoft haar klanten kan helpen bij het voldoen aan allerlei richtlijnen, zoals Sarbanes Oxley en de "Health Insurance Portability". Compliance staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. FrontBridge biedt services voor het archiveren van e-mail en instant messaging en het blokkeren van spam en virussen. Hoeveel Microsoft heeft neergelegd voor het security bedrijf is niet bekend gemaakt.

De overname van FrontBridge volgt nadat de softwaregigant eerder in februari van dit jaar Sybari Software overnam. Door deze overnames kunnen klanten van Microsoft nu kiezen tussen hosted of on-site anti-virus en anti-spam software.

Door de licentieovereenkomst met Finjan kan Microsoft patenten voor computer security technologieen licenseren. Ook bij deze deal is niet bekend hoeveel de softwaregigant op tafel heeft gelegd, maar Finjan liet weten blij te zijn om met Microsoft samen te werken. (The Register, Reuters, Cnet)

Reacties (1)
21-07-2005, 16:38 door Anoniem
Volgens mij zijn FrontBridge en Sybari ook nog eens een van
de betere in hun eigen soort. Micrsoft doet wel zijn best
serieus werk van security te maken.

Er bekruipt mij wel een gevoel van monopoly op niet al te
lange termijn. Zeker voor enterprise klanten van M$

Jan J.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.