image

Veiligere servers dankzij nieuwe standaard

donderdag 28 juli 2005, 12:25 door Redactie, 1 reacties

De Trusted Computing Group heeft een open specificatie voor trusted servers aangekondigd, waardoor aanbieders veiligere servers kunnen aanbieden. De specificatie beschrijft de architectuur van de "trusted server", waaronder management, beheer en communicatie tussen de servers. In mei kondigde de coalitie, bestaande uit AMD, Hewlett-Packard IBM, Intel Corporation, Microsoft, Sony en Sun Microsystems, de Trusted Network Connect (TNC) standaard voor het authenticeren en naleven van security policies op client apparaten die verbinding maken met bedrijfsnetwerken.

De beveiligde server heeft als basis de Trusted Platform Module, een microchip die digitale sleutels, certificaten en wachtwoorden op een veilige manier opslaat. De specificatie ondersteunt verschillende processor architecturen, zoals x86, Intel Itanium, MIPS en Sparc processoren.

"De trusted server specificatie geeft de industrie een open specificatie om systemen te ontwikkelen die minder gevoelig voor aanvallen en ongeautoriseerde toegang zijn." zegt TCG president Jim Ward.

Reacties (1)
28-07-2005, 14:59 door Anoniem
Het wordt gelukkig goed verwoord: een specificatie voor
systemen die -minder- gevoellig zijn voor aanvallen en
ongeauthorizeerd gebruik.
Helaas doet de naam het project geen eer aan: het moet niet
als trusted server gezien worden maar een specificatie dat
het vertrouwen meer waard is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.