image

Teleurstelling over milde straf Japanse phisher

woensdag 14 september 2005, 17:03 door Redactie, 1 reacties

Een Japanse man uit Osaka die zich bezighield met phishing praktijken is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 22 maanden, waardoor hij eigenlijk vrijuit gaat. De man heeft een proeftijd van vier jaar gekregen. De Japanner exploiteerde een website genaamd Yafoo, die als twee druppels water op die van Yahoo leek. In totaal zou hij de informatie van zo'n 20 a 30 personen hebben gestolen. De man werd echter niet voor het stelen van vertrouwelijke gegevens, maar wegens copyright schending aangehouden.

Bij de veroordeling hield de rechter rekening met het feit dat de man de gestolen gegevens niet misbruikt heeft. Hoewel het niet duidelijk is wat hij hiermee wilde doen.

"Deze zaak is zeer belangrijk, omdat het de eerste keer is dat een phisher in Japan is veroordeeld. Sommige zullen hun bedenkingen hebben over de mildheid van de straf, waarbij de dader eigenlijk vrijuit is gegaan. Je vraagt je af als de man in honderden huizen had ingebroken, maar niets had gestolen, of hij er dan ook zo makkelijk was afgekomen. Rechters wereldwijd moeten consistenter worden in het veroordelen van phishers, scammers, virusschrijvers en hackers" zegt Graham Cluley van Sophos.

Reacties (1)
14-09-2005, 17:41 door Anoniem
Gelukkig is niet iedere misdadiger even schadelijk bezig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.