image

Virusscanners 10% goedkoper dankzij Microsoft

maandag 17 oktober 2005, 14:33 door Redactie, 2 reacties

De toetreding van Microsoft op de security markt zal voor een ware prijzenslag zorgen, zo heeft onderzoeksbureau Gartner voorspeld. "Het prijspunt zal waarschijnlijk 10% per jaar dalen na de komst van Microsoft" zegt Gartner vice president Neil MacDonald. De softwaregigant werkt op dit moment aan twee security produkten voor consumenten en ondernemingen.

OneCare, de oplossing voor thuisgebruikers, is op dit moment nog in de testfase. De beta versie van Microsoft Client Protection staat voor later dit jaar gepland. Wanneer beide produkten verschijnen is nog niet bekend.

Microsoft heeft nog geen prijs voor haar beide programma's bekend gemaakt, maar MacDonald denkt niet dat het meer dan 15 dollar per gebruiker per PC zal zijn. Dit is veel lager dan wat de huidige aanbieders van virusscanners en andere anti-malware applicaties vragen. McAfee, Symantec en Trend Micro vragen bedragen tussen de 50 en 70 dollar. Symantec verhoogde vorige week in alle stilte de prijzen voor bestaande gebruikers met 33%.

Gartner raadt bedrijven aan om Microsoft's lagere prijzen te gebruiken om korting te krijgen bij hun huidige aanbieders, zelfs als men niet overweegt om over te stappen. Vanwege mogelijk antitrust maatregelen verwacht MacDonald niet dat Microsoft de software zal bundelen.

Verder moet de softwaregigant, als het als een betrouwbare zakelijke aanbieder gezien wil worden, ook produkten voor andere software platformen zoals Linux aanbieden.

Reacties (2)
17-10-2005, 15:51 door BL
``Verder moet de softwaregigant, als het als een
betrouwbare zakelijke aanbieder gezien wil worden, ook
produkten voor andere software platformen zoals Linux
aanbieden.´´


humor...
18-10-2005, 10:11 door sikkes
nadat symantec die van hun al 33% duurder maakte blijft er
nog steeds ongeveer 23% procent over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.