Ondanks beloftes van Sony dat ze alle rootkit CD's zouden terugnemen, zijn de muziekdragers nog steeds overal beschikbaar. Veel platenwinkels weten zelfs niet eens dat de schijfjes terug naar Sony moeten. Sony maakte ook de belofte dat het met een nieuwe tool zou komen om de rootkit te verwijderen. De eerste verwijdertool zorgde namelijk voor een gapend security gat.
We zijn inmiddels twee weken verder, maar de tool is nog steeds niet beschikbaar. Volgens Mark Russinovich, de man die de rootkit praktijken van Sony aan het licht bracht, is het dan ook nog te vroeg om de overwinning op Sony uit te roepen.
Door alle acties en uitspraken laten Sony en RIAA weten dat ze het probleem nog altijd niet begrijpen, en dat nooit hebben gedaan. Sony wilde in eerste instantie de hele affaire zelfs in de doofpot stoppen. "Wij vertelden ze dat het een groot security risico was. Zij vonden ons vreemd. Ze wilden het probleem stil houden" zegt Santeri Kangas van het Finse F-Secure. Sony ontkent dit echter.
De rootkit affaire krijgt voor Sony toch nog een staartje, verschillende aanklachten zijn namelijk ingediend. Waarbij vooral de rechtszaak in Texas op een kostbare aangelegenheid kan uitdraaien.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.