Na van rootkit praktijken in haar Norton SystemWorks beschuldigd te zijn, wil Symantec weten wat de definitie van een "rootkit" is, en heeft het collega's in de beveiligingsindustrie om een eenduidige definitie gevraagd. Een soortgelijk initiatief werd een tijd geleden onder anti-spyware leveranciers gelanceerd, die via de omschrijving op een betere bestrijding van het probleem hopen.
Rootkits worden normaal als een verzameling toots gezien die door hackers gebruikt worden om hun aanwezigheid, of die van kwaadaardige bestanden, op het systeem te verbergen. Er is echter een discussie gaande of alle software die deze "cloaking technieken" gebruikt ook daadwerkelijk een rootkit genoemd moet worden.
Symantec wil namelijk niet in dezelfde hoek als Sony terechtkomen, dat rootkit software via haar audio CD's verspreidde. Volgens Mark Russinovich, die beide rootkits ontdekte, gaat het vooral om de motivatie om de techniek te gebruiken en niet om de definitie. Een opvatting waar Symantec het mee eens is. Het gaat er namelijk om of de verspreider ervan kwade bedoelingen mee heeft.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.