Volgens sommigen nemen Mac gebruikers de security van hun systeem niet serieus. Veel gebruikers denken, omdat er geen wormen of Trojaanse paarden actief zijn, ze onkwetsbaar voor malware en hacker aanvallen zijn. En dat is onterecht, ook Apple brengt regelmatig security patches uit om lekken te dichten. Omdat er nog geen massa exploits rondgaan, wil het nog niet zeggen dat Apple gebruikers zich niet om hun security moeten bekommeren.
Een ander punt is dat Apple voor haar nieuwe iMacs is overgestapt op Intel processoren. De meeste scriptkiddies zijn beter bekend met Intel processoren dan met een G4 of G5 als het aankomt op het schrijven van exploits. Een ander punt is dat het gaat om Intel Centrino processoren, die erg goed liggen bij hackers en waar veel machine code coders voor zijn.
En de security problemen van Apple gebruikers zijn, ook al gebruiken ze een oude processor, nog niet voorbij, aldus Swa Frantzen van het Internet Storm Center. Een positief punt is dat Apple open source software als basis voor haar systeem gebruikt. Hoewel de open source gemeenschap vaak snel met patches voor lekken komt, neemt Apple vaak de tijd om problemen te dichten.
Het marktaandeel van Apple wordt steeds groter, en zoals uit de geschiedenis blijkt, worden de populairste besturingssystemen het meest aangevallen. Als laatste blijkt het aanschaffen van security software, zoals anti-virus en anti-spyware, voor een Mac een lastige opgave te zijn. Het risico wordt dus steeds groter, iets wat ook Mac gebruikers moeten beseffen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.