image

Spyware bestrijders schieten als paddestoelen uit de grond

maandag 13 februari 2006, 12:01 door Redactie, 0 reacties

Het aantal organisaties dat zich bezighoudt met het bestrijden van spyware schiet als paddestoelen uit de grond. Inmiddels zijn er vier grote initiatieven gestart die de strijd met de geniepige software en gehate pop-ups aangaan. Eind vorige maand kwam een verzameling van virusbestrijders met Spywaretesting.org, gevolgd door StopBadware.org, een initiatief geleid door twee universiteiten. Sinds (eind) vorig jaar bestonden al de Anti-Spyware Coalitie en het Trusted Download Programma.

Experts zijn echter verdeeld over de hoeveelheid initiatieven. Volgens sommigen zal het tot "botsingen" leiden, terwijl anderen van mening zijn dat de vier bestrijders elkaar scherp zullen houden.

"Voor veel van ons is het verbijsterend waarom er zoveel verschillende groepen zijn." zegt Alex Eckelberry van Sunbelt Software. De aanbieder van anti-spyware tools heeft, om onafhankelijk te blijven, zich nog nergens aangesloten.

De vier groepen mogen dan enige "overlap" hebben, toch hebben ze verschillende doelen.
De Anti-Spyware Coalitie werd halverwege 2005 opgericht, en is bezig met een algemene definitie voor spyware. Het Trusted Download Programma is drie maanden oud en belooft spyware-vrije software. StopBadware.org publiceert lijsten van bedrijven die spyware ontwikkelen en verspreiden en geeft advies om besmetting te voorkomen. Spywaretesting.org houdt zich bezig met het testen van spyware, zodat consumenten het risico kennen en anti-spyware produkten kunnen vergelijken. Meer over de vier initiatieven is in dit artikel te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.