image

Bagle worm vermomd als gratis ticket Olmypische spelen

dinsdag 14 februari 2006, 11:12 door Redactie, 1 reacties

Internetgebruikers die e-mail krijgen waarin een gratis ticket voor de Olympische spelen in Turijn wordt beloofd, doen er verstandig aan om de bijlage niet te openen. Een nieuwe variant van de Bagle worm is namelijk actief en gebruikt de Olmpyische spelen om mensen te verleiden.

De virusmail kent de volgende onderwerpen: FREE OLYMPIC TICKETS LOTTERY! 2006 Winter Games in Torino, 2006 Torino Winter Games FREE Tickets

In de e-mail, die afkomstig zou zijn van het bedrijf TicketWorld, wordt reclame gemaakt voor goedkope tickets voor de Winterspelen. Geadresseerden die kans op een gratis "tocket" willen maken hoeven alleen maar de meegestuurde bijlage te openen. Hieronder de tekst van de e-mail:

Our company (TicketWorld) is the world's largest supplier of tickets to all major international events including the 2006 Winter Games and 2006 Torino Tickets. We sell tickets to every sporting event in Torino including the preliminary competitions as well as Olympic Finals tickets. You can order Winter Games tickets for all categories for every match. All Winter Games tickets are guaranteed 200%.

All ticket prices are in US Currency ($).
OPEN ATTACHMENT ARCHIVE TO GET INFORMATION HOW TO OBTAIN A FREE TOCKET.

Please call our United States office at +1.512.472.5797 or from the United Kingdom 0800.781.0819 if you have questions.

Het is niet de eerste keer dat de Winterspelen het onderwerp van malware is. In 1994 schreef een Zweedse virusschrijversgroep het Virus.DOS.VCL.Olympic.1440, dat gebruik maakte van de Olympische spelen in Lillehammer. Het virus overschreef de hardeschijf van een machine op de begindag van de spelen en liet de volgende boodschap zien:


(F-Secure)

Reacties (1)
14-02-2006, 19:00 door chriz
Wel slim EN
Grappig :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.