image

Klachten over updates Windows OneCare Live

dinsdag 14 maart 2006, 11:15 door Redactie, 2 reacties

Verschillende gebruikers van de Windows OneCare Live beta, waaronder een analist van Jupiter Research, zijn allesbehalve tevreden over de nieuwe beveiligingsdienst van Microsoft. Door problemen met de updates waren PC's twee dagen onbeschermd. Nu gaat het hier wel om een beta test, maar volgens Joe Wilcox is dit onacceptabel en krijg je met security software geen tweede kans.

Ook andere gebruikers hadden problemen dat de updates niet goed werden geinstalleerd. De oplossing bleek uiteindelijk het verwijderen en opnieuw installeren van OneCare te zijn. Het probleem zou hem in de .NET Framework 2.0 Beta zitten. "Een klein gedeelte van de Windows Live OneCare beta gebruikers heeft problemen met de dienst. We hebben het probleem gevonden en werken aan een oplossing." aldus een woorvoerder, die verder beweerde dat slechts 3% van de gebruikers met deze problemen te maken had.

Wilcox vindt dit geen goede reden. "Ik heb een geldig excuus gezocht, en "het is beta", is niet voldoende." De analist is van mening dat Microsoft gebruikers van de AntiSpyware beta had moeten inlichten dat er een nieuwe versie van de software beschikbaar was.

"Microsoft probeert het vertrouwen van de mensen over security te winnen. Dat betekent dat een product als Windows Live OneCare altijd moet werken, zelfs in de beta fase. Zeker als de beta door veel mensen gebruikt wordt. Daarvoor zijn geen uitzonderingen en geen excuses." gaat Wilcox verder in zijn blog.

Reacties (2)
14-03-2006, 12:44 door Anoniem
Wacht even. ...draait die analist deze beta software op een bedrijfskritiek
systeem, en niet in een lab? Hiervoor zou hij ontslagen moeten worden.
Het is beta software en mag niet op systemen draaien. Doe je dat toch,
dan is het voor je eigen risico. My two cents...
14-03-2006, 13:05 door Anoniem
Tja, beta blijft natuurlijk beta.
Dat geldt overigens niet voor versie 2 van het framework,
want die is wel degelijk released.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.