image

Trojaans paard echtpaar hangt vier jaar cel boven het hoofd

woensdag 15 maart 2006, 10:16 door Redactie, 0 reacties

Een Israelisch echtpaar dat een Trojaans paard ontwikkelde waarmee bedrijven hun concurrenten bespioneerden, hangt een gevangenisstraf en geldboete boven het hoofd. De 28-jarige Ruth Brier-Haephrati en haar 44-jarige man Michael Haephrati, hebben een "plea bargain" gesloten waardoor ze tot vier en twee jaar cel veroordeeld kunnen worden. Ook moeten ze elk 212.000 dollar betalen.

Het koppel werkte als manager bij het bedrijf Target-Eya. Michael Haephrati ontwikkelde de spyware Trojan, terwijl zijn vrouw, Ruth, die verkocht aan onderzoekers die de code kochten en installeerden op de computers van de concurrenten van hun klanten.

Het Trojaans paard schandaal zorgde voor de nodige ophef in Israel. Verschillende grote bedrijven, zoals auto importeurs, mobiele telefoon aanbieders en de grootste Satelliet TV aanbieder van het land, bespioneerden via het Trojaanse paard hun concurrenten.

Het echtpaar werd vorig jaar mei in Londen gearresteerd. Michael Haephrati en zijn vrouw Ruth Brier-Haephrati zouden het programma voor de "grap" hebben ontwikkeld om de familie te bespioneren. Vrouwlief kreeg echter het idee om, tegen het advies van haar man in, de Trojan aan de onderzoekers te verkopen. De rechter maakt op 27 maart bekend of hij het aanbod van het echtpaar accepteert. (Sophos)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.