image

Nokia 7110 loopt vast door SMS-bericht

vrijdag 1 september 2000, 15:58 door Redactie, 0 reacties

Internetbedrijf Web2Wap heeft ontdekt dat je door een bepaald SMS-bericht te versturen een Nokia 7110 kan laten vastlopen. De telefoon gaat echter niet helemaal kapot. Als de batterijen uit de handset gehaald worden en opnieuw worden ingeplugd, werkt het apparaat weer. De exacte details van het incident maakt Web2Wap niet publiek om problemen te vermijden. Virusschrijvers zouden de kennis kunnen gebruiken om een virus te schrijven.

En of het gevaar op een WAP-virus hierdoor groter wordt, is onwaarschijnlijk. Sommigen voorspellen doomscenario's waarbij hele economieën worden stilgelegd door het immobiliseren van alle GSM's, andere zeggen dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen. Bij Nokia lijken ze zelfs niet zeker of er wel virussen op WAP's kunnen voorkomen. Er circuleren dikwijls berichten over GSM-virussen, maar dikwijls is er niets van waar.

Toch is er wel een geval bekend van een virus op een mobiele telefoon. Afgelopen juni kregen Spaanse gebruikers VBS.Timofonica.Avia SMS over de vloer. De schade bleef toen beperkt tot het ontvangen van een bericht waarin het tarievenbeleid van de Spaanse operator onder vuur werd genomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.