image

Kort nieuws

zaterdag 9 september 2000, 17:30 door Redactie, 0 reacties

MJK meldt dat internet-pionier Vint Cerf zich uitspreekt voor het Carnivore aftap-systeem. (Andere statements zijn hier te vinden). Op acm.org is er ook nog het 1 en ander over te lezen, hoorden wij van HZLZ.
ViPER liet ons weten dat de FBI de naam van het systeem zal wijzigen om een beter image te verkrijgen, althans dat hoopt men.

MJK wees ons ook op een door de muziekindustrie uitgeschreven wedstrijd, waarin geprobeerd moet worden het systeem dat moet voorkomen dat digitaal verspreide muziek illegaal gecopieerd wordt te kraken. De winnaar krijgt $10.000.

Aanstaande zondag bij TROS Online: "Opschudding over online bankieren bij ABN-AMRO, terecht of niet?", een discussie met Francisco van Jole, de consumentenbond en Patrick Oonk.

Uit The Economist: een bespreking van crypto-expert Bruce Schneier's nieuwste boek, "Secrets and Lies".

Een amerikaanse porno-site moet $37M aan boetes betalen nadat zij een database met creditcardnummers van een bank hadden gekocht (op zich al curieus), en vervolgens voor $43M aan transacties aan deze kaarten toeschreven. Toch nog $6M verdiend. Wie zei dat misdaad niet loont ?

Het Borderhack evenement promoot "hacktivisme", het kraken met een politieke boodschap, aldus ZDTV.

CNN schrijft over de nieuwe gevaren die draadloze technologie met zich meebrengt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.