Niet alleen de eigen raad van bestuur, maar ook journalisten die over het bedrijf schreven zijn door onderzoekers van Hewlett-packard bespioneerd. Op 23 januari publiceerde news.com een artikel over de bedrijfsstrategie van HP, waarbij een anonieme bron werd genoemd. Dit zorgde ervoor dat bestuursvoorzitter Patricia Dunn een onderzoek naar het bestuur startte.
Uiteindelijk werd de bron van alle uitgelekte informatie gevonden, bestuurslid George Keyworth. Ondanks het verzoek om op te stappen bleef hij in het bestuur zitten. Een ander bestuurslid stapte wel op vanwege de onderzoekspraktijken van HP.
De onderzoekers die HP inhuurde deden zich bij telecomaanbieders voor als de personen die ze bespioneerden, om zo telefoongegevens te verkrijgen. Uit informatie van de openbare aanklager blijkt nu ook dat verschillende journalisten het slachtoffer van deze praktijken zijn geworden.
"HP is geschokt dat de telefoongegevens van journalisten zonder hun kennis is bekeken, en we zullen in deze zaak onze volledige medewerking geven" aldus een woordvoerder van het bedrijf, dat de onderzoekers zelf inhuurde.
Volgens Christine Tatum van de "Society of Professional Journalists" is het niet vreemd dat bedrijven de identiteit van vertrouwelijke bronnen proberen te achterhalen, aangezien de Amerikaanse overheid de laatste tijd hetzelfde heeft geprobeerd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.