image

Technisch probleem belemmert Vista beveiligings discussie

vrijdag 20 oktober 2006, 11:13 door Redactie, 0 reacties

De eerste discussie tussen Microsoft en andere beveiligingsaanbieders over het omzeilen van de Kernelbescherming in Windows Vista is door een technisch probleem op een fiasco uitgelopen. Door een fout moest de "Live Meeting" opnieuw worden opgezet. Volgens Microsoft was het niet bewust gedaan en was het geen goede ervaring voor de mensen, zeker vanwege het belang van het onderwerp.

Een aantal mensen denkt dat de crash van de tool een bewuste poging zou zijn geweest om bepaalde aanbieders buiten te sluiten. Dit is niet waar zegt Stephen Toulouse en wil Microsoft juist dat elke geinteresseerde aanbieder over de informatie kan beschikken. Toevallig of niet kon bijna het complete Symantec team niet bij de chat aanwezig zijn. "Later bleek dat op één iemand na, niemand van ons team bij de meeting aanwezig kon zijn" aldus Symantec. Uiteindelijk ging de meeting, nadat het probleem was verholpen, toch nog door, ware het met minder deelnemers.

Voor de aanbieders die de meeting hebben gemist zal de softwaregigant er nog een aantal organiseren. "Het was helemaal onze fout en we hebben het opgelost. Het is geen excuus, maar iedereen heeft op zijn tijd met fouten te maken" aldus Toulouse.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.