image

GPS-schoenen voor bezorgde ouders en partners

donderdag 15 februari 2007, 10:21 door Redactie, 4 reacties

Voor mensen die bang zijn dat er iets met hun kinderen of partner gebeurt heeft een Amerikaans bedrijf een nieuw soort sportschoen ontwikkeld die van een GPS-chip voorzien is. De chip begint met uitzenden van het GPS-signaal als de drager een knop indrukt. Voor mensen die dit niet kunnen, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, kan de GPS-chip op afstand worden aangezet.

De schoen is volgens het bedrijf alleen bedoeld voor noodsituaties, en niet om te controleren of zoonlief wel op school zit of de partner wel op zakenreis is. Als de autoriteiten ten onrechte gebeld worden, zal de drager de kosten moeten vergoeden. Nu zijn er meerdere apparaten die GPS-tracking mogelijk maken, bijvoorbeeld horloges en telefoons, maar die zijn makkelijker te verliezen dan schoenen. Als de batterij in de schoen leeg raakt, wordt de locatie continu doorgegeven totdat die helemaal leeg is.

Naast schoenen voor volwassenen en kinderen, werkt het bedrijf ook een oplossing voor het leger. De schoenen kosten rond de 350 dollar per paar en zijn voorlopig alleen te koop in Amerika. (CNN)

Reacties (4)
15-02-2007, 16:06 door Anoniem
Ik eet mijn schoen op als dit waar is!
16-02-2007, 03:20 door G-Force
Door Anoniem
Ik eet mijn schoen op als dit waar is!

Begin eens met je bril...
16-02-2007, 09:06 door Anoniem
DIt verhaal is toch al eerder op security.nl geweest
16-02-2007, 09:28 door jeed
Voor het leger, dat lijkt me wel wat. Laten we beginnen
schoenen uit de delen aan de vijand...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.