image

Gemengde berichten

vrijdag 27 oktober 2000, 00:00 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse departement van energie, onder andere verantwoordelijk voor kerncentrales, is zo bezorgd over de aanhoudende beveiligingsproblemen dat men externe adviseurs gaat inhuren.

Op Linuxsecurity.com een interview met 1 van de auteurs van Rijndael, het versleutelingsalgoritme dat door het Amerikaanse standaardiseringsinstituut is gekozen als vervanger voor het zwaar verouderde DES.

Engelse werkgevers mogen sinds afgelopen dinsdag het internetverkeer van hun werknemers aftappen.

Het aantal door virussen getroffen bedrijven is dit jaar met 20 procent gestegen volgens een onderzoek door de ICSA.

Top internet experts verzamelden zich dinsdag in Berlijn om zich te beraden over de groei van de misdaad op internet, maar moesten bekennen dat een oplossing niet nabij is.

Compaq gaat biometrische produkten voor Windows 2000 verkopen. Gedacht moet onder andere worden aan inloggen door middel van een vingerafdruk lezer. Voor degenen die in dit soort dingen geinteresserd zijn: Cherry toonde op de Infosecurity.nl beurs hele aardige keyboards met zowel vingerafdruklezer als smartcardlezer ingebouwd. Helaas was de software alleen nog voor Windows beschikbaar, Linux en FreeBSD zou 'binnenkort' komen. We zitten nog steeds te wachten op het beloofde proefexemplaar :)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.