image

Nederlandse hackers ook binnen bij Microsoft

vrijdag 27 oktober 2000, 19:05 door Redactie, 0 reacties

"Ook Nederlandse computerfanaten zijn er afgelopen week in geslaagd om binnen te dringen op de webservers van Microsoft. Het zou goed kunnen dat er een verband is met de recente kraak waarbij mogelijk de zwaar beveiligde broncode werd gekopiëerd." schrijft de Telegraaf in een artikel. Overigens is de vraag wat de waarde van die broncode nou helemaal is, en of er iemand uberhaupt op Microsoft broncode zit te wachten, behalve dan om Open Source software compatibel te maken met sommige aspecten van Windows, zoals bijvoorbeeld Samba doet met Windows Networking. De broncode van het veel betere Office pakket StarOffice is bijvoorbeeld vrij verkrijgbaar, evenals de broncode van de veel stabielere besturingssystemen Linux, FreeBSD en (delen van) MacOS X en Solaris.
Uiteraard bestaat wel het gevaar dat de dieven de broncode zullen gebruiken om nieuwe lekken in de Microsoft software te vinden, en die nieuwe fouten niet openbaar maken, waarvan de Windows gebruikers het slachtoffer zouden kunnen worden.

Het grootste nieuws is eigenlijk dat het kennelijk voor Microsoft zelf erg moeilijk is een netwerk gebaseerd op Windows goed dicht te zetten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.