image

Gemengde berichten

woensdag 15 november 2000, 00:04 door Redactie, 0 reacties

Het toekomstige internationale cybercrime verdrag wordt haastig herzien nadat verschillende lobbygroepen het hadden aangemerkt als verlammend voor de vrije verspreiding van informatie en ideeen.

Een Amerikaan die is beschuldigd van het inbreken in het computersysteem van zijn ex-werkgever is deze week voorgeleid voor de rechtbank. Hij zou bestanden hebben verwijdered alsmede rekeningoverzichten hebben gewijzigd en bovendien misleidende email uit naam van het bedrijf naar klanten hebben verstuurd. Als hij schuldig wordt geacht kan hij tot 4 jaar de gevangenis in gaan en een boete van 250.000 dollar krijgen.

Een wetenschapper aan de Australische Nationale Universiteit laat geen spaan heel van op de x.509 standaard gebaseerde public key infrastructuren (PKI).

Criminelen in de VS die cryptografie gebruiken om hun misdaden te verbergen zullen zwaarder gestraft worden dan degenen die dat niet doen.

Het Zwitserse bedrijf Securecomm heeft een geheel eigen aanpak voor het vernietigen van harddisks met vertrouwelijke gegevens.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.