image

Gemengde berichten

dinsdag 21 november 2000, 23:28 door Redactie, 0 reacties

Ook McAfee anticipeert op de angstgevoelens die de Amerikanen rond kerst lijken te overvallen en biedt een oplossing in de vorm van haar Guarddog software, die zowel de privacy als de creditcardgegevens belooft te beschermen.

De Amerikaanse krant USA Today heeft een artikel over de dit jaar vrijgelaten hacker Kevin Mitnick.
Kevin sprak vorige week zijn afkeuring uit over een nieuw boek waarin beschreven werd hoe men de identiteit van andere personen kan aannemen en andere vormen van fraude kan plegen.

SFgate vertelt over hacktivisme, het kraken met een politieke boodschap.

Op Techserver.com een aantal success-stories over het gebruik van biometrie voor authenticatie, maar men zet ook de nodige vraagtekens bij deze technologie.

Grote bedrijven worden overspoeld door kraakpogingen volgens een ander artikel Techserver.com.

Attrition heeft een nieuwe mailinglist waarop de trends in defacements worden besproken.

In The Guardian een verhaal over 'de Russen'. Vroeger hadden ze de bom, nu kennelijk hackers. Ook de Union Tribune denkt dat ze komen. Anderen gaan juist in Rusland op bezoek.

Asta Networks sluit aan in de lange rij van bedrijven die claimen wondermiddel tegen DDoS attacks te hebben.

Vorige week is er in het VK een man aangehouden die ervan verdacht wordt de beroemde uit de tweede wereldoorlog afkomstige Enigma encryptiemachine te hebben gestolen.

Op 16 december aanstaande worden in Parijs de Big Brother Awards uitgereikt. Dit heeft niets met een tv-programma van het laagste allooi te maken, doch alles met een prijs voor overheden en bedrijven die het afgelopen jaar slecht met de privacy zijn omgegaan. Er is ook een prijs voor mensen die zich juist hebben ingezet voor de privacy van andere mensen en mensen die het slachtoffer waren van bedreiging van hun privacy.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.