image

CONSUL Risk Management introduceert Audit 2.6

maandag 11 december 2000, 20:42 door Redactie, 0 reacties

CONSUL houdt ook op het mainframe vinger aan de pols: Consul/Audit 2.6

Delft, 11 december 2000 - Steeds meer bedrijven plaatsen hun webserver in de Unix-omgeving op het mainframe. Een keuze die onder meer schaalbaarheid oplevert, maar ook specifieke software vergt om de applicaties binnen de mainframe optimaal te beveiligen. CONSUL Risk Management (CONSUL) blijft met Consul/Audit 2.6 voor RACF en ACF2 de veranderende e-business-omgeving voor.

Voor het monitoren en auditen van de webserver in deze 'nieuwe' omgeving zijn specifieke mainframe-softwareproducten nodig. De Consul/Audit-producten bieden een automatische status-audit van het Unix-subsysteem. Beveiligingsproblemen worden onmiddellijk geïdentificeerd en bijbehorende risico's beschreven.

Change tracking

Consul/Audit 2.6 biedt ook change tracking. De systeembeheerder krijgt automatisch een overzicht van alle doorgevoerde wijzigingen in de parameters van het besturingssysteem en de subsystemen. Een groot voordeel omdat doorgaans alleen de huidige status van de parameters wordt gerapporteerd en eventuele wijzigingen niet worden aangegeven. De software van CONSUL werkt tijdbesparend: alleen de wijzigingen hoeven beoordeeld te worden om te achterhalen of het besturingssysteem optimaal beveiligd is.

Trust analysis

Naast change tracking is er ook trust analysis. De software controleert of de rechten om wijzigingen door te voeren in het besturingssysteem terecht zijn toegekend. Het vergelijken van ellenlange rapporten is niet langer nodig.

Over Consul:

CONSUL Risk Management (http://www.consul.com) is een internationale softwareontwikkelaar, gespecialiseerd in bedrijfsbreed beveiligingsmanagement van uw IT omgeving. Op basis van een op het bedrijf afgestemde security policy, filtert Consul software buitengewone en bijzondere handelingen binnen het IT systeem die niet verantwoord zijn. In een rapport dat automatisch gegenereerd wordt (desgewenst dagelijks) worden alle handelingen vermeld die niet overeenkomen met de IT security Policy. Hierdoor is het voor een bedrijf mogelijk om tegen geringe kosten en tijd, de totale IT omgeving te auditen. Het productaanbod omvat onder meer oplossingen voor mainframes (RACF en ACF2) en open systemen (o.a. NT, AIX, Notes). Onder haar klantenkring bevinden zich veel grote (internationale) bedrijven, waaronder de grootste banken en verzekeraars wereldwijd. Circa zeventig van de huidige honderd medewerkers zijn direct betrokken bij development en support. CONSUL Risk Management (opgericht in 1980, hoofdkantoor te Delft) wordt internationaal vertegenwoordigd door dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten, Duitsland en verkooppunten in drieentwintig andere landen wereldwijd.

Voor meer informatie:

CONSUL Risk Management:

Liesbeth Becker Hoff Telefoon: +31 (015) 251 33 33 e-mail: liesbeth.beckerhoff@consul.com

Loth Associates:

Roos Hunsche Telefoon: +31 (020) 5754052 e-mail: roos.hunsche@loth.nl

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.