DDoS-aanvallen, spam en phishing mogen dan nog steeds een plaag voor menig internet service provider zijn, toch zijn de meeste ISPs positief gestemd en denken ze zelfs op hackers en computercriminelen voor te lopen. De omvang van aanvallen is de afgelopen jaren wel toegenomen. Hadden ISPs in 2002 nog met aanvallen van 1,2Gbps te maken, vorig jaar ging het om 24Gbps.
En dat is een probleem, want de meeste internet backbone links zijn niet groter dan 10 Gbps. Aanvallers gebruiken voor hun aanvallen voornamelijk UDP flooding. De belangrijkste verdedigingsmaatregel die ISPs nemen is het gebruik van Access Control Lists. Ondanks het toegenomen aanvalsverkeer, doen ISPs zelden aangifte van een aanval.
Als reden geeft men privacy, gebrek aan forensische details of teveel aanvallen om zich druk over te maken. Verder vinden de meeste providers dat ze verantwoordelijk zijn voor het "schoonmaken" van "bot-klanten". Het onderzoek onder de ISPs toont aan dat meer dan de helft gelooft dat ISPs in staat zijn om de meeste internetaanvallen tegen hun backbone infrastructuur af te slaan, en dat ze in wapenwedloop tussen providers en hackers voorlopen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.