image

Pinpasfraudeurs slaan weer toe bij geldautomaten

vrijdag 28 september 2007, 12:55 door Redactie, 3 reacties

Het Bureau Financieel Economische Recherche waarschuwt in een intern schrijven dat criminelen die bankpassen en creditcards bij geld- en betaalautomaten kopiëren weer toeslaan. De Oost-Europese pinpascrimineel is terug en heeft het weer op pinautomaten op straat voorzien. Waren de afgelopen maanden voornamelijk supermarkten, bioscopen en tuincentra het doelwit, nu proberen de skim-bendes weer geldautomaten te manipuleren.

Politie roept het publiek dan ook op om "verdachte" pinautomaten niet aan te raken, en te wachten tot politie vingerafdrukken heeft genomen. De criminelen plaatsen voorzetmondjes en camera's om zo de pincode te bemachtigen en magneetstrip te kopieren. Volgens het Bureau Financieel Economische Recherche is er een nieuwe aanval van skimmers in Amsterdam gaande.

"De politie lijkt de strijd tegen de zogenoemde skimmers te verliezen. Leefden de korpsen enige tijd geleden in de veronderstelling dat ze grotendeels waren verdwenen, nu zijn ze actiever dan ooit", zo meldt de Telegraaf.

Reacties (3)
29-09-2007, 21:41 door Anoniem
gewoon chippen ipv pinnen.. dombo's
30-09-2007, 17:55 door Anoniem
Als de telegraaf dat zegt, zal het wel mee vallen.
01-10-2007, 11:57 door Arno Nimus
Door Anoniem
gewoon chippen ipv pinnen.. dombo's
Dat is al weer passé. Willen ze afschaffen. Kortom: Geld
halen aan het loket en alles weer cash betalen. Wordt het
allemaal ook weer wat anoniemer van...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.