Al in de jaren negentig werd gewaarschuwd voor het einde van het internet en hoe IPv6 deze digitale ondergang zou kunnen voorkomen. Het aantal IPv4 adressen is namelijk beperkt, maar dankzij Network Address Translation (NAT) had iedereen weer genoeg IP-adressen en werd de noodzaak van IPv6 vergeten. Inmiddels wordt de techniek langzaam uitgerold en dat komt de privacy niet ten goede.
Als elk individu een IP-adres heeft, dan is alles over hem of haar te achterhalen. Heb je in de virtuele wereld nog allerlei logs nodig om deze informatie te correleren, in de "echte" wereld zal een IP-adres meer iets worden als een telefoonnummer, iets unieks en persoonlijk.
"Wat zal er gebeuren met IPv6? Als DHCP en NAT de privacy doen toenemen, is IPv6 dan een bedreiging?" vraagt Aviram Jenik zich af. Het is goed mogelijk dat er een dag komt dat er voldoende adressen zijn en elke Blackberry of telefoon een uniek IP-adres voor altijd zal hebben. "En dat is best wel eng als je erover nadenkt." De stelling luidt deze week: IPv6 groter gevaar voor privacy dan IPv4
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.