image

Regels voor publiceren persoonsgegevens op internet

dinsdag 16 oktober 2007, 11:10 door Redactie, 1 reacties

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft regels gepubliceerd die persoonsgegevens op het internet moeten beschermen. "Publicatie van persoonlijke gegevens op internet kan mensen jarenlang achtervolgen. Onjuiste of verouderde gegevens kunnen grote schade berokkenen aan iemands belangen, goede naam of maatschappelijke mogelijkheden. Persoonsgegevens moeten daarom zorgvuldig worden gebruikt, juist op internet", aldus de privacywaakhond.

Volgens het CBP is de de naleving van de wettelijke regels voor het publiceren van persoonsgegevens op internet voor verantwoordelijken, zoals websitehouders, niet lastig of kostbaar. De belangrijkste regels zijn het informeren van betrokkene over de publicatie van persoonsgegevens en de gegevens verwijderen als de betrokkene tegen publicatie bezwaar maakt.

Ook moeten verantwoordelijken maatregelen nemen om sites met persoonsgegevens te beveiligen. De privacytoezichthouder ziet verder een rol voor de burger om verantwoordelijken te houden aan hun verplichtingen, wat kan door middel van verschillende modelbrieven die het aanbiedt.

Reacties (1)
16-10-2007, 15:08 door spatieman
laatste regel:
wij van de overheid trekken ons niets van deze regels aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.