Naar aanleiding van deze discussie kwam een lezer met de volgende stelling:
In de Verenigde Staten worden lekken gedicht met regelgeving in plaats van het lek zelf aan te pakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Red box. Een apparaat dat door bepaalde tonen te laten horen, het mogelijk maakt(e) om in telefooncellen gratis te telefoneren. In plaats van met een simpele technische ingreep de microfoon af te sluiten voordat er geld in de telefooncel gegooid werd, lieten de telefoonmaatschappijen de politiek ervoor opdraaien. Er kwam namelijk een verbod op de Red box.
Wanneer een lek bekend is en niet wordt afgedekt door wetgeving, dan zou het legaal kunnen worden geacht om dit lek actief te gebruiken. Immers de mogelijkheid is er en er staat nergens dat het niet mag. Wanneer een lek bekend is en wel wordt afgedekt door wetgeving, is het illegaal om het te gebruiken, en zijn mensen die dit doen dus crimineel bezig.
Je kunt je afvragen of er dan nog een impuls is om het lek te dichten. "Zet er maar een honeypot op en nagel overtreders aan de schandpaal." De crimineel zou dan verantwoordelijk voor gegevensdiefstal / schade zijn, omdat de wet het gebruik van het lek verbiedt. Natuurlijk moet een bedrijf enige moeite doen om gegevens te beschermen, maar dankzij wetgeving komt de verantwoording te liggen bij de partij die voor het misbruik verantwoordelijk is, namelijk de crimineel. De stelling luidt daarom: Wetgeving is voldoende om lekken te dichten
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.