image

Maurice de Hond niet vervolgd wegens computerkraak

dinsdag 27 november 2007, 14:19 door Redactie, 1 reacties

Maurice de Hond wordt niet vervolgd voor betrokkenheid bij het kraken van de e-mail van de Deventer advocaat mr. J. Vlug. De advocaat treedt op voor de man die in de Deventer moordzaak wordt aangeduid als 'de klusjesman' en diens vriendin. Op dertien februari van dit jaar nam de nationale recherche verschillende computers van de Hond in beslag.

Uit onderzoek is nu gebleken dat de opiniepeiler niet bij het hacken van de e-mail van de advocaat betrokken is geweest. Wel heeft hij een deel van de gehackte informatie uit de mailbox ongevraagd gekregen en vervolgens gepubliceerd op internet. Het OM ziet geen aanleiding om de Hond daarvoor strafrechtelijk te vervolgen, omdat het om een 'gering' feit gaat. De advocaat Vlug zou de gegevens zelf enkele uren later toch op televisie presenteren.

Ook de andere verdachte, een 46-jarige man uit Overveen, zal niet worden vervolgd voor het kraken van de mailbox van de Deventer advocaat. Hij zal echter wel worden vervolgd voor het hacken van de mailbox van televisiemaker Peter R. de Vries, die van dit misdrijf aangifte deed. Een 34-jarige man die wel de mailbox van de advocaat hackte wordt wel vervolgd.

Reacties (1)
27-11-2007, 14:27 door Anoniem
Bruggetje naar Manon Thomas: Geenstijl.nl heeft ongevraagd de
beschikking gekregen over de naaktfoto's. Zij hebben niet ingebroken op
de laptop van Manon's partner.

Ook geen strafrechtelijke vervolging dus voor Geenstijl.nl denk ik dan. Kan
SP direct de kamervragen weer intrekken...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.