image

Inlichtingendienst MI5 waarschuwt voor Chinese hackers

zaterdag 1 december 2007, 14:51 door Redactie, 0 reacties

Na het rapport van McAfee, dat waarschuwt voor grootschalige en wereldwijde cyberspionage, laat nu ook de Engelse inlichtingendienst MI5 van zich horen. Het hoofd van de MI5 Jonathan Evans stuurde naar tal van financiële, juridische en winkelbedrijven een brief waarin hij oproept tot waakzaamheid, en dat organisaties hun IT-beveiliging moeten laten controleren.

Volgens het "Centrum voor de bescherming van de nationale infrastructuur" is het Chinese leger bezig met het bespioneren van Britse bedrijven via het internet. De informatie wordt doorgespeeld aan Chinese bedrijven die hier hun voordeel mee doen. Net zoals een aantal maanden geleden, toen China vanwege hackeraanvallen negatief in nieuws kwam, blijft het land ontkennen dat het zich met spionage bezighoudt, en dat het juist zelf slachtoffer is, hoewel het niet wil zeggen door welke landen het wordt aangevallen.

In Amerika kwam de "U. S.-China Economic and Security Review Commision" met een soortgelijk advies, alleen dan aan de overheid. De Chinezen zouden via goed georganiseerde cyberaanvallen een serieus gevaar voor de staatsveiligheid zijn. Er moet daarom meer geld komen voor programma's van het Ministerie van Homeland Security om netwerken te monitoren en beschermen. (Security4all)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.