image

Kort nieuws

vrijdag 26 januari 2001, 11:24 door Redactie, 0 reacties

Er is een nieuwe versie van de beveiligingsscanner Nessus. Dit programma werd recentelijk in een vergelijkingstest als 1 van de beste getest. Nessus is gratis te downloaden op de Nederlandse mirror bij Pine.

De nieuwssite www.hackernews.com, die wordt gerund door een aantal mensen van The L0pht, is nu opgenomen in de site van beveiligingsbedrijf @stake,, dat The L0pht vorig jaar overnam. De nieuwe naam is SNN1, Security News Network.

William Stearns heeft ook een script geschreven om de Ramen Linux worm te detecteren en eventueel te verwijderen.

Ofir Arkin heeft een 90 pagina's tellend document (PDF) over het gebruik van ICMP voor het scannen van netwerken en de mogelijkheden tot filtering geschreven.

Voor onderzoek naar verdachte werknemers worden vaak zogenaamde keystroke loggers gebruikt. Een dergelijk apparaat neemt elke toetsaanslag op, en deze kunnen dan later weer worden afgespeeld. Deze apparaatjes kunnen in de keyboard kabel worden verwerkt, en sommige producenten bieden zelfs complete afluisterkeyoards aan.
Zie ook www.microspy.com en www.canwood-products.com.
Krakers zouden een dergelijk apparaat aan uw computer kunnen verbinden om vertrouwelijke informatie te onderscheppen. Let dus goed op!

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.