image

LoveLetter-variant Cartolina duikt op

donderdag 8 februari 2001, 23:19 door Redactie, 0 reacties

Een Italiaanse versie van het LoveLetter-virus verspreidt zich sinds woensdag door Europa. Tot op heden zijn volgens een antivirusbedrijf al tien ondernemingen besmet.
Volgens eerste berichten zijn in heel Europa inmiddels computers van 10 bedrijven geïnfecteerd. Gelukkig is Cartolina voor ons snel te herkennen, het bericht komt namelijk binnen in 't Italiaans. De subjectregel luidt: "C'@egrave; una cartolina per te!" (Hier is een kaart voor je!). De inhoud van de e-mail luidt: "Ciao, un tuo amico ti ha spedito una cartolina virtuale... mooolto particolare!" (Hallo, een vriend heeft je een virtuele kaart gestuurd... heeel speciaal!). De bijlage heet CARTOLINA.VBS.

Er wordt niet verwacht dat het virus internationaal veel schade aan zal richten. Die kans wordt echter aanzienlijk groter als het e-mailbericht ook in het Engels mocht verschijnen. Een onlangs gehouden onderzoek in Engeland wees uit dat meer dan 50% van de computergebruikers nog steeds e-mails opent zolang de titel prikkelend genoeg is.

(risico: laag)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.