image

Hoe Google onze privacy beschermt

dinsdag 11 maart 2008, 10:37 door Redactie, 3 reacties

Google komt onder steeds meer druk, van niet alleen privacyvoorvechters, maar ook van de Europese Commissie te staan. Toch hoeven we volgens de zoekgigant ons nergens zorgen over te maken. "We spenderen veel tijd aan het ontwerpen van nieuwe producten die je helpen om je leven efficiënter te leiden, of het nu gaat om het organiseren van e-mail, het delen van foto's met vrienden of het uitwisselen van documenten. Wat je misschien niet weet, is dat we ook veel tijd besteden aan de veiligheid van die producten en dan met name manieren om jou en je informatie te beschermen," aldus Douglas Merrill, Vice President Engineering.

Google heeft haar beveiliging op vier pijlers gebaseerd, filosofie, technologie, processen en mensen. Zo wordt security al bij het ontwerp van nieuwe programma's meegenomen en is de vertrouwelijke informatie van de zoekgigant moeilijk te benaderen en te vinden. Qua technologie gebruikt het voornamelijk haar eigen software, wordt er op potentiële aanvallen gemonitord en zoekt het steeds naar nieuwe manieren om encryptie toe te passen.

De processen binnen Google bepalen wie er toegang tot de vertrouwelijke informatie hebben. "Er zijn maar weinig Googlers die toegang hebben tot wat wij als vertrouwelijke informatie beschouwen." Het zijn echter de mensen die het belangrijkste onderdeel van de beveiligingsketen zijn. Zo werken er allerlei beveiligingsexperts en wordt van programmeurs verwacht dat ze veilig kunnen programmeren. "Door het bedrijf heen gebruiken we onze eigen producten. Dat betekent dat we jouw informatie op dezelfde manier als onze eigen bedrijfsgegevens en documenten beschermen."

Reacties (3)
11-03-2008, 11:29 door Anoniem
"Google komt onder steeds meer druk, van niet alleen
privacyvoorvechters, maar ook van de Europese Commissie te
staan."

Net alsof ze bij de EU voor de privacy van de burger
vechten, eerder het tegenovergestelde.

Ik heb liever dat Google mijn zoekacties aan mijn IP adres
en alias linkt dan dat de EU mijn
locatie/telefoongesprekken/internetgeschiedenis/inkomsten/uitgaven/etc.
(het gaat onbeperkt door) linkt aan mij als persoon.
11-03-2008, 13:32 door Anoniem
"Er zijn maar weinig Googlers die toegang hebben tot wat wij als
vertrouwelijke informatie beschouwen."

De vraag die nu natuurlijk rest is wat Google als vertrouwelijke informatie
beschouwt.
13-03-2008, 22:17 door jefdom
google is niet bepaalt transparant te noemen dus ik denk dat al dat gelul over
privacie beschermen gewoon lucht is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.