image

Broncode "Hack 10.000 websites met JS malware" gelekt

zaterdag 22 maart 2008, 10:56 door Redactie, 0 reacties

De broncode die voor het injecteren van malware op meer dan 10.000 websites werd gebruikt is gelekt op het internet. De aanvallers injecteerden een kwaadaardig JavaScript dat weer een iframe aanriep. Dit iframe laadde weer een HTML bestand met exploits voor lekken in Windows (MS06-014), RealPlayer en drie voornamelijk in China populaire programma's.

McAfee hield de broncode van de aanval geheim en dat was volgens de Nederlandse beveiligingsonderzoeker Ronald van den Heetkamp geen goede beslissing. "Het is zeer belangrijk dat deze kennis wordt gedeeld in plaats van geheim gehouden, en daarom maak ik het bekend, zodat we er allemaal van kunnen leren."

Zijn collega Petko Petkov is minder onder de indruk. "Wordt niet al te enthousiast over de broncode, aangezien die nutteloos is. Er is eigenlijk niets interessants aan. Een paar interessante dingen kun je ervan leren, maar niet meer dan dat. Ik denk dat het meer een wrapper rond de echte dingen is. In feite is het een wrapper rond een drive-by-download aanval."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.