image

Kort nieuws

dinsdag 6 maart 2001, 14:40 door Redactie, 0 reacties

De beveiliging van Palm computers is niet zo goed als sommigen denken. Het is mogelijk gegevens die met een wachtwoord beveiligd zijn uit een Palm computer te halen. Sommige systeembeheerders gebruiken Palm computers om wachtwoorden van de systemen die zij beheren op te slaan. (Geeknews)

De Nederlandse politie heeft een 100 megabit aansluiting op het Amsterdams uitwisselingspunt voor internetverkeer, de AMS-IX, genomen. Het beleid voor uitwisseling van verkeer met andere deelnemers is nog onbekend.Volgens de gegevens bij RIPE wordt er al verkeer met Surfnet (AS1103) en Planet Internet (AS8737) uitgewisseld.

De Engelse regering werkt aan regulering van de IT Security industrie. Zo zouden beveiligingsconsultants aan bepaalde eisen moeten voldoen met betrekking tot de betrouwbaarheid (geen strafblad). Een stap in de goede richting, wanneer volgt Nederland ?
(VNUnet)

Onderzoeksburo Multiscope liet de gegevens van meer dan dertigduizend deelnemers op haar website rondslingeren, schrijft Smallzine.

De Amerikaanse beveiligingsclub CERT/CC waarschuwt voor het gevaar van open mail relays: deze zouden actief gebruikt worden voor het verspreiden van het Hybris virus.

Nagekomen berichtje: Cisco waarschuwt voor twee potentiele beveiligingsproblemen in haar IOS software. Gebruikers van Cisco produkten kunnen gratis naar de laatste versie van IOS upgraden.(CISCO ILMI SNMP probleem en TCP initieel volgnummer probleem).

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.