image

NIPC waarschuwt voor Russische NT krakers

vrijdag 9 maart 2001, 10:40 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse centrum voor infrastructuurbescherming (NIPC) waarschuwt voor aanhoudend misbruik van bekende gaten in Windows NT servers bij e-commerce en e-banking bedrijven. De krakers die volgens NIPC afkomstig zijn uit de Oekraine en Rusland zouden alle gevoelige informatie zoals creditcardnummers en andere klantgegevens eerst downloaden en vervolgens het getroffen bedrijf hiermee gaan afpersen. Het bedrijf kan kiezen: of de krakers betalen voor het patchen van de servers zodat de gaten gedicht worden, of de informatie wordt op internet geplaatst. Er zouden tot nu toe miljoenen creditcardnummers gestolen zijn. Meer is te lezen op de site van het SANS Instituut.
De vraag roept zich op wie hier nou het meest te verwijten is: de krakers, of de nalatige bedrijven die klantgegevens opslaan op lekke systemen, waar soms al meer dan een jaar oplossingen voor beschikbaar zijn.

Sommige veiligheidsexperts menen dat het zo'n vaart niet loopt, en dat de FBI op deze manier meer middelen probeert te verkrijgen, een niet ongebruikelijke taktiek.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.